Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Ordförande har ordet

Olof Sandberg, Farsta Ryttarvänners ordförande sammanfattar höstens alla aktiviteter och ser framemot en ny hemsida för föreningen!

Återigen är det er ordförande Olof som tar till orda. Jag representerar ju ridklubben Farsta Ryttarvänner (FRV) och leder styrelsen och vårt arbete. Det är tack vare oss som ni som medlemmar kan tävla, träna och vara med på andra aktiviteter. Ridskolan sköter hästarna och ridlektionerna. Många blandar ihop ridskolan och klubben, vi ska försöka göra skillnanderna mer tydliga framöver.

Ny hemsida

Den nuvarande hemsidan är kopplad till Idrottonline som är Riksidrottförbundets system för att söka stöd till idrottsföreningars verksamhet. Men just hanteringen av hemsidan har blivit föråldrad och komplicerad. Därför måsta alla idrottsföreningar byta hemsida från årsskiftet. Vi på FRV har valt att köpa ett system från Consid. Det kommer att installeras inom den närmast månaden. Då kommer vi också att ge hemsidan en ny design. När det pågår kan det bli lite stökigt.

Inom styrelsen är det Sussie Viklund och Jenny Bicho som kommer att hantera hemsidan.

Ny fritidsledare

Efter många turer med Stockholm stad som bidrar till finansieringen har vi äntligen fått en ny fritidsledare på plats. Ellen Nilsson heter hon och hon presenterar sig själv på fritidsledarsidan som ligger under rubriken Ungdom.

Vi är väldigt glada att Ellen äntligen är på plats och kan ge USEK ett välbehövligt stöd. Vi är övertygade om att Ellen kommer att smälta väl in på Farsta.

Cafeterian

Cafeterian är en av klubbens viktigaste trivselfaktorer och dessutom en viktig intäktskälla. Bodil Wigert håller i trådarna och gör det med bravur. Hon har flera engagerade mammor som hjälper till liksom USEK. Men fler behövs. Så kontakta Bodil på cafe@farstaryttarvanner.se


Föreningsdag

Den 15 oktober höll föreningen en föreningsdag med många roliga aktiviteter. Cafeterian höll öppet och ridskolan ordnade så att de som ville kunde ta ridborgarmärket. Det var många unga som provade på att rida och en och annan pappa. Bravo! Vi ordnade också möjlighet att köpa kläder second hand. Vi planerar att göra om föreningsdagen nästa år och att annonsera i god tid så att många tar ridborgarmärket och att FRV kanske vinner ett hinderpaket, ett av de fina priserna i tävlingen om flest ridborgare.


Grönt kort kurs

Alla om tävlar i officiella tävlingar måste ha ett grönt kort. Nu kommer vi att, tillsammans med Enskede Ryttarsällskap, ordna en Grönt kort-kurs under november. Vi planerar också att utbilda en grönt-kort-utbildare så vi kan hålla kurser mer regelbundet och också tjäna lite pengar till föreningen.

Tävlingsverksamheten

Tävlingsverksamheten har verkligen skjutit fart på FRV. Vi har lag i Ponnycuperna i dressyr och hoppning, i Stockholmscupen dressyr och nu också i Allsvenskan, div 3.

I oktober korades Klubbmästare i dressyr. Grattis till Jenny Möllberg som vann bland seniorerna och Minna Wigert som vann bland juniorerna.

Nu till helgen, 5-6 november kommer också en 1* att genomföras. Kom och titta!

Mental träning

För att stötta våra tävlande, särskilt de yngre, ordnade FRV en workshop i mental träning för att bli bättre på att hantera nervositet och när man inte tyckte det gick så bra. Hoppas det har bidragit till att avdramatisera tävlandet och att våra ryttare kan njuta mer av sina fina prestationer. Om intresse finns kommer vi att upprepa kursen.

Luciashow 11 december

Lägg redan nu in 11 december i almanackan. För då kommer vi äntligen att åter kunna ha en Lucia-show som USEK planerar med stöd av fritidsledare, styrelsen och ridskolan. Det brukar vara en rolig happening med mycket värme och skratt.

Till sist…

..som ni ser så händer det mycket i klubben. Kolla på hemsidan vad som händer. Och kom gärna med förslag på sånt vi kan göra; clinic, utbildningar, aktiviteter mm. Om det är möjligt försöker vi att se till att det händer men behöver engagerade medlemmar.

Er ordförande Olof

Publicerad: 2022-11-04

Senast uppdaterad: 2023-01-02

Författare: Sussie Viklund

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö