Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Anmäl dig till nästa klubbhoppning

Söndagen den 5 mars blir det klubbtävling i hoppning. Hoppa in våren med Clear Round och tävling med bedömning A/A:0, varmt välkommen med din anmälan!

Klubbtävlingen är öppen för Farsta Ryttarvänners medlemmar.

>> Här hittar du anmälan

Kom ihåg att höjd och hästval ska godkännas av din ridlärare muntligt. Höjd och häst är trots det fortfarande önskemål och kan komma att ändras av ridskolan.

Anmälan stänger 26/2 kl 13:00 om klasserna inte blir fulla innan dess. Anmälan är bindande.

Clear round
I Clear round sker ingen tidtagning men vi har koll på antal fel. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är 40 cm, 50 cm eller 60 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Alla som är felfria i klass 2 får en rosett efter dagens sista ritt.

Det går bra att köpa en rosett för 42 kronor även om du inte är felfri. 

Bedömning A/A:0
Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning.

Det är valfri höjd oavsett ponnyns storlek eller häst. Höjder att välja på är 60 cm, 70 cm, 80 cm och 90 cm.

Start- och funktionärslista kommer upp senast 3 mars på hemsidan. Startar du förväntas du eller målsman även hjälp till som funktionär under dagen. Målsman måste vara på plats

Ridskoleekipage
Tänk på att alltid rådfråga din ridlärare vilken höjd och häst som passar dig innan du anmäler dig. Du behöver ha tre hästar som önskemål för att anmälan ska vara giltig. Maila inte ridskolan utan prata direkt med din ridlärare

Framridning
Framridning och framhoppning sker självständigt i lilla ridhuset för dig som tävlar i två faser. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men tanken är att du ansvarar själv för din och din hästs uppvärmning. Det är inte tillåtet med hjälpredor inne på banan.

Framridning för Clear Round sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Kostnad?
Ridskoleekipage: 375:- för seniorer respektive 325:- för juniorer.
Privatryttare: 275:- för seniorer respektive 225:- för juniorer.

Avgiften betalas till Farsta Ryttarvänners Swish när du fått bekräftelse på mail. Märk alltid betalningen med ryttarens namn. Betalning ska vara oss tillhanda senast måndag 28 februari, 

Frågor?
Mejla tavling@farstaryttarvanner.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2023-02-18

Författare: Sussie Viklund

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö