Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Ordförande har ordet

Hej från Farstas nygammal ordförande Olof Sandberg, här för att presentera nya styrelsen och titta lite på föreningen ekonomi från 2022

Föreningens årsmöte och ekonomi

Lördagen den 18 februari höll vår ridklubb Farsta Ryttarvänner årsmöte. 15 medlemmar hade mött upp till ett livligt möte i teorisalen med många angelägna diskussioner. Kul!

Föreningen har en förhållandevis god ekonomi. Viktigt för detta är intäkterna från vår Caféverksamhet, ett överskott på ca 36 000:-, uthyrning av skåp, 12 550:- och överskott på tävlingar på 13 550:-. Tack alla som bidragit till detta.

Samtidigt har föreningen stora kostnader. Störst är kostnaderna till förbunden, Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Ridsportförbund. Här ligger bl a den försäkring som alla våra medlemmar täcks av. För 2023 kommer dessa avgifter att öka, bl a till följd av en höjd försäkringspremie.

<<< Här kan du se intäkter och kostnader för föreningens ekonomi. Pdf, 81 kB.

Som ni ser motsvarar medlemsavgifterna och bidraget från Stockholm bara lite drygt kostnaderna för drift och avgifter. Därför är intäkterna från klubbaktiviteter jätteviktiga.

Höjd medlemsavgift för 2024

Ett resultat av detta är att höjningar av förbundens avgifter påverkar föreningens ekonomi. Därför var årsmötets mening att vi måste höja medlemsavgifterna för 2024, 325:- för juniorer och 475:- för seniorer.

Ny styrelse

Vid årsmötet valdes också en ny styrelse till föreningen. Några trotjänare avgick, Johan och Ulla-Carin liksom Erika. Erika stannar som revisor (skönt!). Valberedningen, Matilda Hjertstrand, gjorde ett mycket bra jobb. De som valdes är:

Ordinarie ledamöter

Olof Sandberg, ordförande

Christine Dunaker, kassör

Anette Carlstedt

Bodil Wigert

Karolina Johansson

Sophia Ahlin

Sussie Viklund

Suppleanter

Anette Thelander

Karin Örtenholm

Max Bergander

Arbetsfördelningen mellan ledamöter/suppleanter beslutas i en nära framtid. Vi kommer då också att lägga ut bilder på hemsidan.

Revisor

Erika Ahlman

Valberedning
Anna Söderqvist, ordförande

Maria Aruste

Eva Malmström Jonsson


Till slut vill jag tacka årsmötet för förtroende att få fortsätta som ordförande. Jag är säker på att vi har ett spännande år framför oss.

Olof

Publicerad: 2023-03-11

Senast uppdaterad: 2023-09-06

Författare: Sussie Viklund

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö