Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Nytt upplägg för KM i dressyr

I år blir det ett nytt, spännande upplägg för KM i dressyr som avgörs i maj med en kvaltävling och en final. Nu är anmälan öppen!

KM i dressyr är öppet för medlemmar som har tävlat mycket tidigare och som rider i grupp M3 eller högre. För att kunna vara med ska man ha ridit minst två godkända program tidigare, dömda av extern domare. Även privatekipage och ridlärare får starta, men då i egen klass.

I år avgörs KM på följande sätt: Först rids en kvaltävling där ryttarna tävlar på önskad häst/ponny. De högst placerade ekipagen (halva startfältet i varje klass) går vidare till en finalomgång. Ekipage som går vidare måste ha ridit med godkänt resultat, dvs 60% eller högre. I finalen nollställs poängen och ryttarna tävlar även här på önskad häst/ponny, men det får inte vara samma som i kvalet. För de som inte går vidare till final erbjuds en programridning vid samma tillfälle som finalen.

Datum för kvaltävling: 7 maj, första start kl 14:30. Samling ca kl 13:30.
Klass 1: Junior (t.o.m. det år man fyller 18) LC:2 ponny
Klass 2: YR (t.o.m. det år man fyller 21) LB:1 ponny eller häst
Klass 3: Senior LB:3 ponny eller häst
Max antal starter: Totalt 30 st
Pris: Junior 325 kr. Senior/YR 375 kr (Priset är endast för kvaltävling)
Domare: Meddelas senare
Anmälan: Anmälan är stängd

Datum FINAL: 21 maj. Ny inbjudan kommer!
Klass 1: Junior (t.o.m. det år man fyller 18) LC:2 ponny
Klass 2: YR (t.o.m. det år man fyller 21) LB:1 ponny eller häst
Klass 3: Senior LB:3 ponny eller häst

Anmälan görs via länk ovan. Du behöver alltid din ordinarie ridlärares godkännande innan anmälan. OBS! Frågor om hästval ska alltid ske i anslutning till ridlektion, ridskolan har inte möjlihet att svara på mejl rörande tävlingen. Anmälan för kvaltävlingen öppnar fredag 21 april kl 10:00. Sista anmälningsdag är tisdag 25 april kl 18:00. När du fått din startplats bekräftad via mejl ska avgiften betalas omgående för att anmälan ska vara giltig. Startavgiften betalas till Farsta Ryttarvänner via Swish nr: 123-354 03 82.

Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter 25 april sker ingen återbetalning. Valfritt att starta häst/ponny för både junior/YR/senior. Lottning sker i de fall fler har önskat samma häst. Klädsel och utrustning enligt Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglemente – TR II dressyr, se moment 210. Kavaj kan ersättas av långärmad tröja eller jacka, gärna klubbkläder. Sporrar är endast tillåtet om du har din ordinarie ridlärares godkännande.

Hästen går med sin vanliga utrustning inklusive skydd, dock inga hjälptyglar. På häst med pessoabett flyttas tygeln upp till stora ringen. Ingen utrustning får bytas förutom schabrak om man har eget.

Alla som startar förväntas även bidra som funktionärer under tävlingsdagen.
Startlista för omgång 1 kommer upp senast fredag 5 maj på hemsidan och i elevrummet.

Vill du vara funktionär?
Alla åldrar är välkomna och ingen förkunskap krävs. Är du intresserad av att hjälpa till eller har andra frågor?
Mejla tavling@farstaryttarvanner.se

Publicerad: 2023-04-21

Senast uppdaterad: 2023-04-30

Författare: Matilda Hjertstrand

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö