Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Det nalkas Tomtehoppnig

17 december bjuder vi in till årets sista hoppning, här finns något för alla. För de som vill klä ut sig delas pris ut till bästa utklädnad! Välkommen med din anmälan.

När?
Söndag 17 december, samling 12:00.

Tänk på att läsa igenom allt noggrant och observera att du inte ska maila ridskolan utan prata med din ridlärare innan du anmäler dig.

Klass 1: Blåbärshoppning
I klass 1 räknar vi inte nedslag och ingen tidtagning sker. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är från 10 cm, 20 cm eller 30 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget rider fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp och det är okej att ha någon som springer bredvid.

Alla som deltar i klass 1 får en rosett efter dagens sista ritt.

Klass 2: Clear round
I klass 2 sker ingen tidtagning men vi har koll på antal fel. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är 40 cm, 50 cm eller 60 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Alla som är felfria i klass 2 får en rosett efter dagens sista ritt.

Det går bra att köpa en rosett för 45 kronor även om du inte är felfri.

Klass 3: Bedömning A/A:0 – Hoppning i två faser, valfri höjd
Klass 3 rids i två faser. Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning.

Höjder att välja på är 60 cm, 70 cm, 80 cm och 90 cm. Du måste alltid stämma av med din ridlärare vad som passar dig och hästarna du anmäler dig på.

Framridning för dig som rider i klass 3 sker i lilla ridhuset där också framhoppning sker. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men du har själv ansvar för dig och din hästs uppvärmning.

Det går bra att köpa en rosett för 45 kronor även om du inte är placerad.

Framridning
Framridning för Blåbär och Clear Round sker gemensamt i grupp i stora ridhuset. För A/A:0 sker självständig framridning i lilla ridhuset. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats i lilla ridhuset, men tanken är att du ansvarar själv för din och din hästs uppvärmning. Det är inte tillåtet med förälder/tränare/hjälpredor inne på banan.

Anmälan

<<< Anmälan hittar du här

Tänk på att alltid rådfråga din ridlärare vilken höjd och häst som passar dig innan du anmäler dig. Rider du i hoppgrupp ska Claudia godkänna din anmälan. Du behöver ha tre hästar som önskemål för att anmälan ska vara giltig. Maila inte ridskolan utan prata direkt med din ridlärare.

Start- och funktionärslista kommer upp på hemsidan senast fredag kväll 15 december. Startar du, förväntas du eller målsman även hjälpa till som funktionär under dagen. Målsman måste vara på plats hela dagen om du är under 13 år.

Anmälan stänger 8 december kl 18:00.

Anmälan är bindande, vid avanmälan efter sista anmälningsdag sker ingen återbetalning om inte sjukintyg kan uppvisas.

Kostnad
Ridskoleekipage: 400:- för seniorer respektive 350:- för juniorer.
Privatryttare: 280:- för seniorer respektive 230:- för juniorer.

Avgiften betalas till Farsta Ryttarvänners Swish när du fått bekräftelse på mail. Märk alltid betalningen med ryttarens namn och aktivitet och skicka en skärmdump på betalningen till tavling@farstaryttarvanner.se. Har vi inte mottagit betalning i tid riskerar du att bli struken från att delta.

Frågor?
Mejla tavling@farstaryttarvanner.se

Publicerad: 2023-11-28

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Författare: Sussie Viklund

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö