Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Startlista till söndagens klubbhoppning

Här hittar du funktionärs- och startlista till hopptävlingen 24 mars.

Nedan hittar du viktig information inför söndagens klubbhoppning. Läs igenom allt noggrant och hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

Samling kl 12.00, mellan stallet och stora ridhuset.

Observera att startlistan är preliminär och kan komma att ändras. Det är viktigt att kolla noga vilka funktionärsuppgifter du eller din ansvarige vuxna har, fråga tävlingsledningen på plats om du är osäker på vad din uppgift innebär. Observera att du måste vara med hela dagen!

>>> Start- och funktionärslista Pdf, 92 kB.

Tävlingen rids med bedömning A/A:0: Tävling med två faser med ny startsignal innebär att ekipagen som hoppar felfritt i första fasen saktar av till skritt och inväntar en ny startsignal. När ny startsignal har getts hoppar man sedan nästa fas som är en kortare bana med tidtagning. Det är alltid två hästar inne på banan, det tävlande ekipaget och nästa startande som håller sig beredd, men ur vägen.

Utrustning
Alla hästar ska ha sin vanliga utrustning på sig, sadel, träns och benskydd.
Hjälptyglar är inte tillåtet, men martingal är okej att använda. Andra ändringar av utrustning måste godkännas av ridlärare. Ryttaren får knoppa eller fläta manen och/eller svansen på sin häst. Tänk på att återställa allt efter ritten.

Ryttaren får rida i vanliga ridkläder, klubbtröja, tävlingskläder. Långärmat är obligatoriskt. Vi rekommenderar att säkerhetsväst bärs av alla ryttare. Sporrar måste godkännas av ridlärare.

Framridning
Framridning och framhoppning sker i lilla ridhuset. Max ekipage på framridningen är 7 st.

Framridningen är en uppvärmning. Du kan självklart vässa vissa detaljer, men det handlar snarare om att testa att allt fungerar innan det är dags att rida till start. Så tänk på att hästen inte ska vara för trött när den kommer in på banan och att den ska komma in med modet och viljan att hoppa felfritt. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men tanken är att du ansvarar själv för din och din hästs uppvärmning.

Tänk på att värma upp dig och hästen med skritt, trav och galopp innan ni hoppar. Vi rider i vänster varv och skrittar gör vi på spåret medan vi travar och galopperar innanför. Håll alltid minst en hästlängd avstånd till hästen framför och åt sidan.

Börja hoppa på räcket och avsluta med några språng på oxern. Ropa högt och tydligt innan du rider an på ett hinder. Cirka två-tre språng på varje hinder är att rekommendera. Kom ihåg att hästen inte ska vara för trött när den kommer in på banan och att den ska komma in med modet och viljan att hoppa felfritt.

Fråga gärna den vuxna funktionären som finns på plats om hjälp om du behöver det eller om du har några frågor. Funktionären säger till dig när det är din tur att skritta över till stora ridhuset.

Tips inför din ritt
Först blir du välkomnad in på banan av speakern. Startsignal får du först när speakern säger "Namn varsågod och rid" och flaggaren lyfter flaggan, så fort flaggan är uppe och du rider över startlinjen så börjar din ritt även om du inte hört startsignalen eller inte är redo att rida an på första hindret. Ett tips är att aldrig korsa startlinjen innan du tänker börja din ritt. Är du fundersam om du fått startsignal, kolla alltid på flaggaren, och du kan alltid fråga en funktionär på banan.

Avslut
Efter sista ekipage hjälps vi alla åt att ställa undan hinder och göra fint på ridskolan. När detta är gjort är det prisutdelning och fotografering utanför stallet. Då går även bra att köpa rosett.

Vi ser fram emot en rolig dag tillsammans!
Publik är varmt välkomna till ridskolan och vår mysiga kafeteria är självklart öppen!

Vid frågor kontakta oss på tavling@farstaryttarvanner.se

Publicerad: 2024-03-22

Senast uppdaterad: 2024-03-23

Författare: Matilda Hjertstrand

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö