Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Vårhoppet 28 april

Häng in vinterjackan och damma av dina blommigaste ridstövlar, Farsta Ryttarvänner bjuder in till Vårhoppet 28 april!

Söndagen den 28 april är det dags för klubbtävling i hoppning när föreningen bjuder in till VÅRHOPPET! Vi erbjuder två olika klasser denna dag, Clear Round och tävling med bedömning A/A:0.

Klubbtävlingen är öppen för Farsta Ryttarvänners medlemmar.

>> Anmäl HÄR

Anmälan stänger 19 april kl 13:00. Anmälan är bindande.

Kom ihåg att höjd och hästval ska godkännas av din ridlärare muntligt. Höjd och häst är trots det fortfarande önskemål och kan komma att ändras av ridskolan eller tävlingsledningen vid behov.

Så går det till

Klass 1: Clear round
I Clear round sker ingen tidtagning men vi har koll på antal fel. Du väljer tillsammans med din ridlärare vilken höjd som passar dig. Höjderna som du kan välja mellan är 40 cm, 50 cm eller 60 cm. Framridning sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Alla som är felfria i klass 1 får en rosett efter dagens sista ritt.

Det går bra att köpa en rosett för 45 kronor även om du inte är felfri.

Klass 2: Bedömning A/A:0
Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning.

Det är valfri höjd oavsett ponnyns storlek eller häst. Höjder att välja på är 60 cm, 70 cm, 80 cm och 90 cm.

Start- och funktionärslista
Start- och funktionärslista kommer upp senast 26 april på hemsidan. Startar du ska du eller målsman även hjälpa till som funktionär under hela dagen. Målsman måste vara på plats om eleven inte fyllt 13 år, men vi önskar alltid fler funktionärer och man får givetvis vara med och bidra även fast barnet fyllt 13 år.

Ridskoleekipage
Tänk på att alltid rådfråga din ridlärare vilken höjd och häst som passar dig innan du anmäler dig. Du behöver ha tre olika hästar som önskemål för att anmälan ska vara giltig. Maila inte ridskolan utan prata direkt med din ridlärare. Rider du i hoppgrupp ska Claudia godkänna din anmälan.

Framridning
Framridning för Clear Round sker gemensamt i mindre grupper i stora ridhuset. Ekipaget hoppar fram på några enstaka hinder för att sedan hoppa hela banan. Banan hoppas i trav eller galopp.

Framridning och framhoppning sker självständigt på utebanan för dig som tävlar i två faser. Ansvarig funktionär kommer att finnas på plats men tanken är att du ansvarar själv för din och din hästs uppvärmning. Det är inte tillåtet med hjälpredor inne på banan.

Kostnad
Ridskoleekipage: 400 kr för seniorer respektive 350 kr för juniorer.
Privatryttare: 280 kr för seniorer respektive 230 kr för juniorer.

Avgiften betalas till Farsta Ryttarvänners swish.

Frågor?
Mejla tavling@farstaryttarvanner.se

Varmt välkommen till en rolig och givande eftermiddag på Farstanäset!

Publicerad: 2024-04-09

Senast uppdaterad: 2024-04-11

Författare: Bodil Wigert

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö