Gå till innehåll
Farsta Ryttarvänner
Farsta Ryttarvänner

Nyheter

Farsta Summer Jump

Söndagen den 9 juni är det dags för vårens sista klubbhoppning, som erbjuder något för både dig som vill testa på att hoppa och dig som vill tävla med bedömning A/A:0. Välkommen med din anmälan!

NYTT!
För dig som tävlar i klass 3: Vi följer TR III Hoppning avseende säkerhetsväst, utrustning och spöanvändning. Säkerhetsväst ska bäras vid all ridning av alla juniora ryttare, se moment 305, s 19. Ang spöanvändning se Moment 391, s 99. Hästarna ska ha sin vanliga utrutsning men hjälptyglar är inte tillåtet med undantag för martingal.

>>> Anmälan hittar du här
Anmälan stänger lördagen den 1 juni kl 12:00. Anmälan är bindande. Är du under 15 år så ska målsman göra anmälan, och är du under 13 år behöver målsman vara med under hela tävlingsdagen.

Först till kvarn gäller inte. Lottning kan ske vid många anmälningar på samma ponny. Om du blir bortlottad, får du en garanterad plats på nästa tävling där aktuell klass erbjuds.

Att anmäla sig på ridskolehäst
Rådfråga alltid din ridlärare om häst och höjd innan du anmäler dig. Du behöver ange tre hästönskemål för att anmälan ska gälla (endast valbara hästar). Prata direkt med din ridlärare, mail inte. Rider du i hoppgrupp så ska du stämma av med Claudia. Häst och höjd är önskemål och kan ändras av ridskolan.

Klass 1: Blåbärshoppning
I klass 1 räknar vi inte nedslag och ingen tidtagning sker. Höjderna som du kan välja mellan är från 10 cm, 20 cm eller 30 cm. Banan hoppas i trav eller galopp och det är okej att ha någon som springer bredvid.

Alla som deltar i klass 1 får en rosett efter dagens sista ritt.

Klass 2: Bedömning A - Clear round
I klass 2 sker ingen tidtagning men vi har koll på antal fel. Höjderna som du kan välja mellan är 40 cm, 50 cm eller 60 cm. Banan hoppas i trav eller galopp.

Alla som är felfria i klass 2 får en rosett efter dagens sista ritt.

Klass 3: Bedömning A/A:0 – Hoppning i två faser, valfri höjd
Klass 3 rids i två faser. Två faser innebär att de som hoppar felfritt i första fasen får en ny startsignal och hoppar sedan nästa fas som är en kortare bana och med tidtagning. Höjder att välja på är 60 cm, 70 cm, 80 cm och 90 cm.

Det går bra att köpa rosett för 50 kronor även om du inte är felfri eller placerad.

Framridning
Framridning för Blåbär och Clear Round sker gemensamt i stora ridhuset. Ekipagen värmer upp på några hinder innan de hoppar hela banan. För A/A:0 sker framridning och framhoppning självständigt på utebanan.

Kostnad
Ridskoleekipage: 350 kr för juniorer och 400 kr för seniorer.
Privatryttare: 230 kr för juniorer och 280 kr för seniorer.

Avgiften betalas först när du fått din anmälan bekräftad på mail, till Farsta Ryttarvänners Swish för tävling.

Frågor
Mejla till tavling@farstaryttarvanner.se

Varmt välkommen med din anmälan!

Publicerad: 2024-05-25

Senast uppdaterad: 2024-05-27

Författare: Sussie Viklund

Besöksadress
Farstanäsvägen 6
123 52 Farsta

Postadress
Farsta Ryttarvänner
Christine Dunaker
Gamla Magelugnsvägen 29
125 43 Älvsjö